Výsledky

Rok 2017

Finále ligy starších žáků - Havířov

Finále ligy juniorů - Holešov

MČR mužů, žen a junirek do 23 let - Praha

Velká cena v Holešova nadhozu - Holešov

Komentář:

V soutěži mezi sebou soupeřilo 36 lidí - 8 žen a 28 mužů a juniorů. V nadhozu jsme viděli velmi pěkné výkony, kdy rozhodovaly opravdu pouze kilogramy. Vítězství si odnesl s přehledem závodící Peter Poláček, o druhé místo a zároveň o titul mezi juniory svedli velký boj Petr Mareček a Josef Kolář, lépe se vedlo Petrovi.

Velmi dobré výkony předvedly i ženy a nejenom již zkušené závodnice Nina Rondziková a Julie Švecová, ale i začínající borkyně z Olomouce. Soutěž obohatila silná účast závodníků ze Slovenska, ale i dalších měst a obcí z regionu - Šumperk, Olomouc, Brno, Náměšť na Hané, Zlín, Boskovice, Nový Hrozenkov.

3. kolo III. ligy mužů - Příbor

3. kolo ligy juniorů - Nový Hrozenkov

3. kolo II. ligy mužů - Třinec

MČR Juniorů do 20 a 23 let - Sokolov

3. kolo ligy ml. a st. žáků- Zlín

Memoriál M. Zelinky- Štúrovo

Komentář:

Memoriál Miloše Zelinky je už tradičně pro vzpěrače jedním z prvních závodů podzimní sezóny, a proto se na Slovensko vydala i devíti členná výprava složená ze závodníků a trenérů z Holešova, Náměšti a Prostějova.

V sobotu ráno se jako první představili v kategorii žáků Jan Dobrý a Roman Vlach. V mezinárodní konkurenci si vedl lépe Honza a v osobních rekordech (56 kg trh a 67 kg nadhoz) se umístil na 8. místě. Roman obsadil s 37 kg v trhu a 43 kg v nadhozu 13. místo.

Následovala skupina dorostenců, juniorů a žen. V kategorii dorostenců (U17) nás reprezentovali Radim Liška a Petr Vojtičko. Petr bohužel třikrát nezvládl základ na 73 kg v trhu, což ho připravilo o možný boj o medaile. Radim zvládl 53 kg v trhu a 65 kg v nadhozu, což mu stačilo na 6. místo. Škoda třetího pokusu v trhu (56 kg), kdy se nechal unést a nepočkal na pokyn rozhodčích. Celou kategorii vyhrál v nových slovenských rekordech (142 kg trh a 172 kg nadhoz) závodník z Bobrova Tomáš Romaňák.

V kategorii juniorů (U20) reprezentovali Holešov bratři Josef a Daniel Kolářovi. Josef tuto kategorii vyhrál se 120 kg v trhu a 155 kg v nadhozu a Danek skončil těsně za ním se 110 kg v trhu a 120 kg v nadhozu. Oba se zároveň připravují na říjnové mistrovství republiky juniorů, které se bude konat v Sokolově.

Při soutěži žen se stal politováníhodný omyl, kdy nakladači zapomněli vyměnit mužskou osu, která má 20 kg, za ženskou, která má 15 kg. Tím pádem holky absolvovali své pokusy v trhu s váhou o 5 kg větší, což znamenalo větší počet neplatných pokusů. To ovšem neplatilo pro Terezu Kolečkovou, která již základním pokusem nevědomky utrhla osobní rekord (41 kg) a v dalším pokusu ještě dvě kila přidala. Tím se opět potvrdilo, že vzpírání není jenom o síle, ale taky o hlavě. V nadhozu již všechno proběhlo podle pravidel a Terka zvládla 50 kg, což jí stačilo na bronzovou medaili.

Po závodech jsme se společně s trenérem Danielem Kolářem a rozhodčím Vladislavem Doleželem šli zregenerovat do zdejšího termálního koupaliště a v neděli ráno už jeli zpět směr ČR.

MČR starších žáků- Holešov

Komentář: Holešov doma reprezentoval jediný závodník- Honza Kolář. Honza byl ve své kategorii do 77kg jasným favoritem a s přehledem vyhrál (výsledky výše). Soutěž proběhla velmi plynule a bez větších komplikací.

MČR Masters- Brno

2.kolo II. ligy mužů- Nový Hrozenkov

2.kolo ligy juniorů- Zlín

2.kolo ligy mladších a starších žáků- Zlín

1. kolo ligy starších žáků- Holešov

1. kolo ligy juniorů- Holešov

1. kolo III. ligy mužů- Holešov

1. kolo II. ligy mužů- Holešov

facebook

Instagram

mapa