Výsledky

Rok 2019

Finále ligy juniorů - Horní Suchá

Komentář:

Dne 23.11.2019 se v Horní Suché v nově zrekonstruované vzpěračské hale konalo Finále ligy juniorů pro rok 2019. Zatímco náš "B" tým se do finále neprobojoval, holešovské "Áčko" si účast zajistilo s přehledem a po roce naši vzpěrači opět pomýšleli na medailové pozice. Kromě družstva z Holešova se do finále kvalifikovali vzpěrači z domací Horní Suché, Bohumína, Sokolova, Havířova a Zlína. Musíme si přiznat, že Horní Suchá je v této věkové kategorii bezkonkurenční. Naši junioři nastoupili už v „klasické“ sestavě ve složení Jan a Daniel Kolářovi, Arnošt Vogel, Martin Novotný, Vít Kořínek a Petr Vojtičko.

Bylo předem jasné, že když kluci úspěšně zvednou základy, skončí nejhůř třetí. Jenže třetí místo by v takové konstelaci bylo zklamání. Soutěž byla rozdělena do tří skupin. V první skupině nastoupil Daniel Kolář společně s Arnoštem Vogelem, který je momentálně limitován zraněním. Daniel zazvedal velice dobře a všemi platnými pokusy získal solidních 283 sinclerových bodů. Zraněný Arnošt zvedal taktéž pěkně a kromě malého zaváhání na základním pokusu v trhu, závodil bezchybně. Bojovný výkon Arnošta nám vynesl slušných 258 sincl. bodů. V druhé skupině byli na řadě Vít Kořínek a Petr Vojtičko. Petr Vojtičko po dlouhé době zažil povedené závody a v osobních rekordech v trhu i nadhozu dosáhnul na 242 sincl. bodů. Nejlepší výkon z celého družstva předvedl Vít Kořínek. Téměř bezchybný výkon a osobní rekord v nadhozu vynesl mužstvu skvělých 322 sinc. bodů. Nutno podotknout, že Víťa je zařazen v širší nominaci na Akademické MS, které se příští rok uskuteční v Jižní Koreji. V poslední skupině nastoupil Martin Novotný a Jan Kolář. Bylo jasné, že pokud zvládnou základy, bude to stačit na stříbrnou pozici. Martin Novotný i přes drobné technické chybičky nezklamal a jeho výkon vynesl družstvu 320 sincl. bodů. Martin v průběhu soutěže překonal národní rekord v nadhozu do 20 let ve váhové kategorii do 96 kg, když třetím pokusem po neúspěhu na 152 kilogramech nazvýšil hmotnost činky na 158 kg. Jeho bojovný pokus skončil úspěšně, avšak rekord vydržel jen chvíli. Martin Štreichl z Horní Suché, jej bezprostředně po holešovském závodníkovi zaokrouhlil na hodnotu 160 kg. Stejně jako Vít Kořínek je i Martin Novotný zařazen do širší nominace na AMS. Jan Kolář také nezůstal za očekáváním a po nevydařeném trhu, si nejmladší závodník z družstva spravil chuť i renomé v nadhozu. Úspěšným pokusem na 148 kg překonal český rekord do 17 let ve váhové kategorii do 96 kg. Honza se v současné době připravuje na Mistrovství Evropy do 17 let, které se bude konat na začátku prosince v Izraeli.

Celkový součet bodů činil 1482, což znamená, že se holešovští junioři stávají stejně jako minulý rok vicemistry republiky. Nezbývá než pochválit výkony, které toto družstvo předvádí už třetím rokem a já osobně doufám, že i příští rok budou borci opět bojovat o medailové pozice.

Autor: P. Vojtičko

MČR mladších žáků - Bohumín

Komentář:

V Bohumíně se 16.listopadu konalo Mistrovství republiky mladších žáků. Jako jediný zde v dresu Holešova nastoupil Samuel Látal. Dobrý výkon v atletice, kde dokázal 640 cm skočit a 860 cm hodit jej dostal na 3. místo v kategorii do 61 kg. K 150 bodům z atletiky přidal Samuel 25 kg v trhu a 28 kg v nadhozu. Je to jeho první medaile z republikových šampionátů. Gratulujeme.

MČR mužů a žen - Holešov

Komentář:

Dnes s týdenním odstupem můžeme hodnotit proběhlé Mistrovství republiky mužů a žen, které letos pořádal náš oddíl. Z pořadatelského pohledu patří velké poděkování všem, kdo se zapojili do příprav a bezproblémového průběhu soutěže, ať už jako nakladači, organizační zabezpečení, služba na bráně nebo catering. Z organizačního hlediska byla soutěž na velmi vysoké úrovni, odpovídající nejvyšší soutěži v ČR. Soutěž se nesla v duchu oslav 40 let oddílu vzpírání v Holešově. Během soboty byla předána pamětní plaketa zakladateli oddílu Františku Nedopilovi od současného předsedy Daniela Koláře.

Náš oddíl měl na Mistrovství ČR samozřejmě i sportovní zastoupení. V soutěži se představilo v dresu Holešova 6 závodníků nebo závodnic. Ve 3. skupině v sobotu, kde závodila váhová kategorie do 89 a 96 kg, se sešli hned 4 z těchto závodníku. Nejdříve se ale na prkně ukázal Petr Bárta (do 73 kg), který v osobních rekordech obsadil 4. místo za 97 kg v trhu a 120 kg v nadhozu.

V nejnabitější kategorii do 89 kg soutěžili dva Víťové. Mladší z nich Vít Kořínek se probojoval ve vyrovnané konkurenci na nepopulární 4. místo. Výkony, které předvedl byli jeho osobní rekordy a to přesně 122 kg v trhu a 155 kg v nadhozu. Starší z nich Vitězslav Maruška, předseda oddílu SPČ Olomouc, avšak v republikových soutěžích stále reprezentující TJ Holešov, si jako veterán stále drží svůj standard a výkony 112 kg v trhu a 145 kg v nadhozu se dostal na 9. místo v této nabité kategorii.

O váhu výš se potkali další dva holešovští reprezentanti. Josef Kolář dokázal s přehledem tuto kategorii vyhrát s výkony 140 kg v trhu a 165 kg v nadhozu. Druhým a třetím pokusem v nadhozu se pokoušel o 180 kg, kde bohužel selhal dvakrát ve výrazu. Martin Novotný při tělesné hmotnosti 90,4 kg dokázal utrhnout 120 kg. Pokoušel se i o 125 kg, ale tuto hmotnost přetrhnul. V nadhozu jej limitovala bolest zad, takže se pokoušel všechny pokusy zvládnout do polodřepu. 150 kg je solidní výsledek, když zapracuje na technice bude v příštích letech určitě útočit na medaile. Letos to stačilo na 5. místo.

V neděli se mezi ženami ukázala Petra Vaumundová, která reprezentuje SPČ Olomouc, ale v Holešově pravidelně trénuje. Soutěž se jí nepovedla úplně podle představ. V trhu zakládala až na 3. pokus na váze 75 kg. V nadhozu zapsala také jen jediný platný pokus. Bohužel i na ní vyšlo nepopulární 4. místo, když 2. a 4. místo dělili pouhé 2 kilogramy. O tom, že tato kategorii byla opravdu kvalitně obsazená svědčí i to, že v absolutním pořadí podle sinclaira se Petra dostala na 8. místo z 35 soutěžících. Bohužel ani to na medaili nestačilo.

Ve váze do 81 kg dokázala získat dvacetiletá studentka medicíny Lucie Režnarová druhou medaili pro domácí oddíl, když v trhu zvládla 62 kg a nadhozem s 81 kg vytvořila nový český rekord do 20 let v této kategorii. Nový rekord vytvořila výkonem 143 kg i ve dvojboji. Výborný výsledek na to, jak krátkou dobu se vzpírání věnuje.

Část soutěže zdokumentovala i Česká televize v rámci pořadu „Sport v regionech“. Tuto reportáž můžete zpětně shlédnout na webu ČT v iVysílání: ZDE

3. kolo III. ligy mužů - Olomouc

3. kolo ligy juniorek - Ostrava

3. kolo ligy juniorů - Zlín

ME do 23 let - Bukurešť

3. kolo II. ligy žen - Nový Hrozenkov

3. kolo II. ligy mužů - Nový hrozenkov

Velká Cena Holešova v nadhozu

3. kolo ligy mladších a starších žáků - Holešov

MČR juniorů a juniorek U17 - Teplice

Komentář:

V kategorii juniorek se z Holešova z původně 3 nominovaných závodnic představila pouze Denisa Šimonová. Předvedla jistý výkon, kdy zaváhala pouze na 43 kg v trhu. Pět platných pokusů a dvojboj 95 kg (40+55) znamenalo stříbrnou medaili v kategorii do 64 kg.

Z našich juniorů se na mistrovství probojovali David Kolář (do 67 kg), Vojtěch Šimčík (do 73 kg) a Jan Kolář (do 96 kg). Davidův výkon 146 kg ve dvojboji (65+81) stačil v nabité kategorii na 6. místo. Vojta v trhu zvládl takticky všechny pokusy a i přesto, že po této disciplíně mírně ztrácel dokázal druhým pokusem v nadhozu na 97 kg získat bronzovou medaili. Letos již druhou. Výkonem 170 kg ve dvojboji (73+97) získal zároveň 221,01 sinclairových bodů, což je jeho osobní rekord. Honza se po problémech se zády opět vrací do formy a start na MČR do 17 let byl pro něj spíše rutina. Naprosto bezkonkurečně ovládl svojí kategorii, když vytvořil nový český rekord v trhu 118 kg a pokoušel se jej překonat i v nadhozu. Bohužel neúspěšně. Dvojboj 253 kg (118+135) znamenal jeho 8 titul mistra ČR v kariéře.

Memorial Miloše Zelinky - Štúrovo

25. Hexagonál - Nový Hrozenkov

MS Masters - Montreal (CAN)

Pohár Milana Luttera - Brno

Summer Weightlifting Games - Olomouc

V4 Turnaj olympijských nadějí - Bobrov

2. kolo ligy MASTERS - Brno

CZECH WEIGHLIFTING OPEN

MČR U23 - Horní Suchá

ME Masters kat. M50 96 - +109 kg - Rovaniemi

MČR starších žáků - Rotava

2. kolo III. ligy mužů - Příbor

2. kolo ligy juniorek - Bohumín

2. kolo II. ligy mužů - Brno

2. kolo II. ligy žen - Brno

MČR do 20 let (juniorky) - Sokolov

MČR do 20 let (junioři) - Sokolov

MČR MASTERS-jednotlivci

MČR MASTERS-družstva

MČR MASTERS-vítězové věkových kategorií

MČR MASTERS-pořadí dle sinclaira

ME mužů a žen - Batumi

2. kolo ligy žáků - Zlín

2. kolo ligy juniorů- Boskovice

Soroksar CUP - Budapešť

1. kolo ligy juniorek - Plzeň

1. kolo ligy MASTERS - Havířov

Memoriál Jaroslava Pešata - Havířov

1. kolo ligy ml. a st. žáků - Zlín

1. kolo III. ligy mužů - Holešov

Komentář:

V sobotu se v prostorách policejní školy uskutečnilo 1. kolo III. ligy mužů. Soutěže se zúčastnilo 9 družstev, z nichž byly dvě holešovské. “B” - tým se od začátku do konce pral s ostatními soupeři o místo na bedně. Bohužel skončil těsně pod ní, ale i tak si 4. místem vybojoval solidní základ do budoucího boje o cenné kovy.

Za zmínku stojí určitě výkon Petra Bárty (92+115), který udělal sympatických 267 bodů. “C” - tým byl značně znevýhodněn, protože jeden z jeho členů, se hned v první skupině zranil, při rozcvičování, a tak museli kluci závodět jen ve čtyřech. Ale ani to je nezlomilo a vybojovali krásné 8. místo. Gratulujeme 👏💪

1. kolo ligy ml. a st. žáků - Zlín

1. kolo II. ligy mužů a žen - Třinec

1. kolo ligy juniorů - Zlín

Komentář:

Dne 16.2.2019 se ve Zlínské vzpírárně konalo 1. kolo ligy juniorů a naši vzpěrači zde samozřejmě nemohli chybět. Do Zlína jsme odjeli se dvěma družstvy, družstvo "A" bylo ve stejné sestavě jako na finále, které se konalo v prosinci. "B" družstvo bylo, kvůli nečekané absenci jednoho borců jen ve 4 a tudíž nebylo kompletní.

Nejlepším výkonem se blýskl Martin Novotný, který dosáhl téměř na hranici 300 Sb. Ani ostatní borci nezůstali za očekáváním. Vyrovnané výkony celého družstva vynesli našemu týmu 3. místo v celé ČR a to i přesto, že Arnošt Vogel nedokázal založit v trhu. Na každém členu družstva je vidět postupný nárůst formy, takže se do konce roku máme ještě na co těšit.

Ani "B" družstvo nepodalo vůbec špatný výkon. Nejvíce z "béčka" zazvedal Petr Vojtičko, který poletuje na pomezí "A" a "B" družstva. Kdyby "béčko" bylo v pěti lidech, tak by skončilo v celé ČR zřejmě na 8. místě, což by byl velmi uspokojivý výsledek. Další závody čekají kluky v dubnu a měsíc na to, by se měla velká část z nich zúčastnit MČR juniorů do 20 let.

facebook

Instagram

mapa